divider divider
divider

De drie lessen die ik heb geleerd tijdens mijn stage bij In Good Company

Hein stage

Mijn eerste stage ooit en stiekem mijn eerste serieuze baan ooit, was onwijs leuk en leerzaam. Een combinatie van leuke collega’s, de manier van samenwerken, activiteiten, taken en leermogelijkheden hebben ervoor gezorgd dat ik echt wel kan zeggen dat mijn stage bij In Good Company erg geslaagd is.

Wanneer ik op zoek ben naar mijn volgende baan, ben ik ook op zoek naar “het stukje In Good Company” binnen een nieuwe werkomgeving. Voor mij betekent dit: openheid, flexibiliteit, talentgericht werken en sociale gezelligheid. En wat heb ik dan geleerd die afgelopen 6 maanden?

 

1 Zelfvertrouwen

Nu heb ik van mezelf best wat zelfvertrouwen en soms zelfs een beetje teveel. Alleen toen ik net aankwam bij In Good Company en in aanraking kwam met kandidaten, merkte ik toch enige aarzeling bij mezelf. Niet dat ik niet meer durfde te spreken, maar de angst het verkeerd te doen en als onprofessioneel over te komen. Het heeft best wat tijd gekost voordat ik mezelf hier overheen kon zetten. De drang het goed te willen doen en goed over te komen, leek toch een negatieve impact te hebben op mijn zelfvertrouwen.

De eerste stap om hier slimmer mee om te gaan, was door het met anderen hierover te hebben. Zo heb ik het meer dan eens met mijn stagebegeleidster besproken en heeft zij mij als het ware moed in gepraat, om het toch maar gewoon te proberen en te leren van mijn fouten. Hoewel ik het ermee eens ben dat het niet erg is om fouten te maken, vind ik het nog steeds lastig om toe te laten. ‘Het fout doen’ klinkt alleen al zo vervelend. Door het toch gewoon te proberen, durf ik nu sneller fouten te maken. Daardoor leer ik sneller van wat ik heb gedaan. Zonder het te proberen en ‘gewoon’ te doen, kan je niet reflecteren op hoe je iets hebt gedaan. Stiekem is het eigenlijk ook nog eens een goeie confidence-boost, want door in je achterhoofd te houden dat het niet uitmaakt, wordt je zelfvertrouwen niet geschaad en kan het zelfs groeien door nieuw opgedane kennis en ervaring.

2 Plannen en motivatie

Plannen is wellicht een nogal basic onderwerp, maar toch heb ik hier weer iets over mezelf geleerd. Plannen op zichzelf vond ik niet zo lastig. Je weet wat je wanneer moet doen en dat in de tijd uitzetten is goed te doen. Het obstakel voor mij zit hem in de druk achter een taak. Ik ben een harde werker als daarom wordt gevraagd en bezwijk niet gauw onder stress. Dit zorgt in mijn geval voor uitstelgedrag; zeker als de deadline nog ver weg ligt. Ik ben echt goed in uitstellen! Hierdoor blijf ik zaken voor me uitschuiven en loop ik later de gaten wel weer dicht. Maar, dit zorgt er juist voor dat er op rustige dagen echt minder gebeurt dan ik op drukke dagen laat zien.

Wat voor mij heeft gewerkt, is door zelf de druk op te voeren of samen met mijn stagebegeleidster een vervroegde deadline te stellen, waardoor ik die motiverende vorm van druk en stress wel voel. Hierdoor stel ik minder uit en maak ik meer af op rustige dagen. Door dit ‘sociale contract’ waarin ik iets heb afgesproken met iemand, wil ik de ander niet teleurstellen en ga ik aan de slag. Het fijne aan een talentgerichte organisatie als In Good Company is dat zij natuurlijk snel door hebben wat mijn valkuil is bij stressbestendigheid (laksheid, uitstelgedrag). Door mij uit te dagen om een oplossing te verzinnen en mij zo te helpen handig met mijn talent om te gaan, kan ik mijn talent ontwikkelen. Ik mag erop letten dat ik niet de valkuil in schiet. Door wat van mijn uitdaging (proactiviteit, initiatief en actiegerichtheid) toe te voegen aan mijn talent van stressbestendigheid, kan ik problemen voorkomen. De combinatie van talent-gedrag en uitdaging-gedrag (‘proactieve stressbestendigheid’), zorgt bij mij voor effectief gedrag, zoals voorkomen van uitstelgedrag en meer voor elkaar krijgen in minder tijd.

3 Feedback

Waar ik tijdens mijn stage achter ben gekomen, is dat ik heel goed kan samenwerken. Ik ben flexibel en kan het roer omgooien als anderen iets van me nodig hebben. Anderen helpen en samen tot een goed eindresultaat komen, is iets wat ik graag doe. Een stukje behulpzaamheid komt hier ook bij kijken. Daarnaast wil ik anderen graag de ruimte geven te bepalen wat zij een goede koers vinden of belangrijk achten om in ieder geval te doen. Tegelijkertijd heb ik hierdoor de neiging te afwachtend te worden. Als anderen niet met een idee komen, komt er bij mij niet zo snel iets omhoog dat ik ga uitvoeren.
Assertiviteit is een uitdaging van mij. Ik kan het wel, maar het gaat niet vanzelf. Het kost moeite. Het bewust worden van je uitdaging zorgt er ook voor dat je beter in de smiezen hebt wanneer het tijd is om die in te zetten. Door uit mezelf in actie te komen en te anticiperen op wat er komen gaat en mijzelf hierbij meer uit te spreken over wat ik nodig heb van anderen, komt het initiatief van mijn kant.

Ik ben hierachter gekomen, nadat ik feedback had ontvangen over mijzelf van een aantal collega’s. Ze vinden niet dat ik geen assertiviteit of initiatief toon. Alleen dat ik dat méér mag laten zien. Momenteel ben ik nog bezig mezelf hierin te verbeteren. De les die ik wil laten zien, is dat feedback voor inzichten kan zorgen. Zo had ik zelf niet door dat dit iets is dat mijn collega’s graag meer zien van mij. Hoewel ik het niet leuk vond om te horen dat ik te weinig initiatief toon, sta ik van mezelf voldoende open voor feedback om er wél mee aan de slag te gaan. Ik dwing mezelf nu om meer vooruit te kijken naar wat er in de toekomst moet gebeuren én hier alvast acties aan te koppelen.

 

In Good Company

Mijn stage is mijns inziens een groot succes geweest. Ik heb naast deze drie punten nog veel meer andere waardevolle lessen geleerd op verschillende gebieden. Aan de ene kant op professioneel vlak, zoals bijvoorbeeld contact met klanten, maar ook met collega’s, zowel zakelijk als privé. De flexibiliteit en openheid spatten van In Good Company af. Van die manier van samenwerken krijg ikzelf ook energie. Daarnaast ben ik gekomen met eigen leerdoelen, waar ik erg goed bij ben geholpen en bijgestaan.

Zoals je begrijpt, is mijn eerste stage me erg goed bevallen en zal ik door mijn ervaring bij In Good Company veel leerpunten meenemen naar mijn toekomstige stages en banen, namelijk: durf fouten te maken, plannen en proactiviteit zijn dé uitdagingen die horen bij mijn talenten, vraag feedback en wees flexibel en open.

Heb jij interesse om stage te lopen bij In Good Company en heb je hier een vraag over, neem dan contact op met Jos Meijer? 

Jos Meijer of   0172 – 20 26 76  

Door: Hein Vettewinkel

 

 

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten