Ontwikkel assessment

Talentgericht assessment

Krijg inzicht in talenten, drijfveren en voorkeursgedrag

Man en vrouw en een infinity teken

Wat houdt het in?

Bij een talentgericht assessment focussen we ons op het verkrijgen van een algemeen beeld van de persoonlijkheid en de talenten, valkuilen en uitdagingen van de kandidaat. Hiervoor gebruiken we verschillende methodes, zoals persoonlijkheidsvragenlijsten, rollenspellen, kernkwadranten en een talentgericht interview. 


Het resultaat is een helder rapport waaruit duidelijk wordt welke talenten iemand heeft en hoe die zich verder kan ontwikkelen. Daarnaast kunnen we iemand ook verder ondersteunen in de ontwikkeling, bijvoorbeeld door middel van training of coaching.

Wanneer een talentgericht assessment afnemen?

Dit type assessment wordt vaak ingezet als ontwikkel assessment. Dit assessment is erg zinvol wanneer iemand zich verder wil ontwikkelen, maar nog niet precies weet waar de talenten liggen of welke functie bij hem of haar past. Je onderzoekt op een onafhankelijke en betrouwbare manier welke volgende stap geschikt is en waar iemand de meeste energie van krijgt.

Assessment interview

Klantcase

Hoe hebben wij Sunweb geholpen?

Vraag een voorbeeldrapport aan

FAQ over assessments

Wat is een assessment?

Een assessment is een onderzoek waarmee competenties, gedragsvoorkeuren en/of talenten inzichtelijk worden gemaakt. Dit gebeurt onder andere door middel van vragenlijsten, rollenspellen, capaciteitentesten, psychometrische games en een interview met een assessmentpsycholoog.

Uit welke onderdelen bestaat een assessment?

In de basis bestaat een compleet assessment uit:

- Persoonlijkheidsvragenlijst;
- cognitieve capaciteitentest;
- aanvullende vragenlijsten gericht op drijfveren en/of managementstijlen;
- een of meerdere rollenspellen
- een (online) interview met een van onze assessoren.

Een verkorte versie van het assessment (een scan) is ook mogelijk.

Welke vragenlijsten gebruiken jullie?

Wij gebruiken onder andere de persoonlijkheidsvragenlijst van TestGroup (The Bridge Personality), de drijfverenvragenlijst en managementstijlen vragenlijst van Ixly en de talenten- en drijfverenanalyse van TMA.

Hoeveel tijd neemt een assessment in beslag?

Afhankelijk van het type assessment, kost het één dagdeel (een scan) of twee dagdelen (compleet assessment). Daarnaast maakt iemand thuis één of meerdere vragenlijsten ter voorbereiding.

Wat staat er in het assessmentrapport?

Een assessmentrapport bestaat onder andere uit een selectie- en/of ontwikkeladvies, talentenschema, overzicht van de verschillende onderdelen en uitkomsten en een uitgebreide toelichting op de competenties of talenten.

Leveren jullie maatwerk?

Jazeker! Omdat iedere casus uniek is, kijken we samen welk assessment het meest geschikt is en maken we een competentieprofiel die bij jouw vraagstelling past.

Bieden jullie ook online assessments aan?

We bieden zowel online als 'live' assessments aan. Vooral onze scans zijn geschikt om (volledig) online te doen.

Wanneer ontvang ik als opdrachtgever de resultaten?

Wij sturen het eindrapport binnen vijf werkdagen naar de kandidaat. Nadat diegene toestemming heeft gegeven om het rapport te mogen delen, sturen we het rapport naar de opdrachtgever.