Vergrootglas op oranje achtergrond

Talent- of
competentiescan

Snel inzicht in talent en competenties

Competentiescan

Wat houdt het in?

Een scan is een snelle manier om inzicht te krijgen in de talenten en/of competenties van een kandidaat. Dit doen we met behulp een persoonlijkheidsvragenlijst, capaciteitentest, een (online) interview en eventueel een aanvullende vragenlijst. Het is mogelijk om dit assessment volledig online uit te voeren.


Bij competentiescans werken we met een onderliggend competentieprofiel. We kiezen altijd voor maatwerk en overleggen met jou welke competenties we onderzoeken. Bij een talentscan werken we zonder dit profiel en gaan we op zoek naar de talenten, uitdagingen en valkuilen van de kandidaat.


Het resultaat is een helder rapport waarin wordt beschreven welke talenten iemand heeft of wat het competentieniveau van de kandidaat is. Ook gaan we in op de ontwikkelpunten.

Wanneer een scan inzetten?

De scan wordt zowel als ontwikkel- en selectiemethode ingezet. Het is een makkelijke, snelle en laagdrempelige manier van assessen. Het kan volledig online of op locatie worden uitgevoerd. Vaak worden onze scans ingezet bij grotere groepen kandidaten of wanneer er een lager budget beschikbaar is.

Bureau

Klantcase

Hoe hebben wij Sunweb geholpen bij een groot matchingsproject?

Icoon van een voorbeeldrapport

Vraag een voorbeeldrapport aan

FAQ over assessments

Wat is een assessment?

Een assessment is een onderzoek waarmee competenties, gedragsvoorkeuren en/of talenten inzichtelijk worden gemaakt. Dit gebeurt onder andere door middel van vragenlijsten, rollenspellen, capaciteitentesten, psychometrische games en een interview met een assessmentpsycholoog.

Uit welke onderdelen bestaat een assessment?

In de basis bestaat een compleet assessment uit:

- Persoonlijkheidsvragenlijst;
- cognitieve capaciteitentest;
- aanvullende vragenlijsten gericht op drijfveren en/of managementstijlen;
- een of meerdere rollenspellen
- een (online) interview met een van onze assessoren.

Een verkorte versie van het assessment (een scan) is ook mogelijk.

Welke vragenlijsten gebruiken jullie?

Wij gebruiken onder andere de persoonlijkheidsvragenlijst van TestGroup (The Bridge Personality), de drijfverenvragenlijst en managementstijlen vragenlijst van Ixly en de talenten- en drijfverenanalyse van TMA.

Hoeveel tijd neemt een assessment in beslag?

Afhankelijk van het type assessment, kost het één dagdeel (een scan) of twee dagdelen (compleet assessment). Daarnaast maakt iemand thuis één of meerdere vragenlijsten ter voorbereiding.

Wat staat er in het assessmentrapport?

Een assessmentrapport bestaat onder andere uit een selectie- en/of ontwikkeladvies, talentenschema, overzicht van de verschillende onderdelen en uitkomsten en een uitgebreide toelichting op de competenties of talenten.

Leveren jullie maatwerk?

Jazeker! Omdat iedere casus uniek is, kijken we samen welk assessment het meest geschikt is en maken we een competentieprofiel die bij jouw vraagstelling past.

Bieden jullie ook online assessments aan?

We bieden zowel online als 'live' assessments aan. Vooral onze scans zijn geschikt om (volledig) online te doen.

Wanneer ontvang ik als opdrachtgever de resultaten?

Wij sturen het eindrapport binnen vijf werkdagen naar de kandidaat. Nadat diegene toestemming heeft gegeven om het rapport te mogen delen, sturen we het rapport naar de opdrachtgever.