Werken met het Kernkwadrant

Talentgericht werken met het Kernkwadrant

Je eigen talent onderkennen en ontwikkelen!

Kernkwadrant

 Wat houdt het in?

Deze workshop staat in het teken van je eigen ontwikkeling (vergroten van zelfinzicht) en/of je ontwikkeling als manager (zelfinzicht én anderen ondersteunen in hun ontwikkeling). Deelnemers leren om hun eigen kernkwadrant op te stellen en hoe ze dit ook samen met hun medewerkers kunnen doen.

Het is niet zo moeilijk om voor onszelf, en zeker voor anderen, aan te geven wat er beter kan, wat er verkeerd gaat en hoe het anders moet. Hier zijn we goed in getraind! De vraag is wat we hieraan hebben. Het werkt in ieder geval niet zo motiverend. Veel liever horen we wat er goed gaat en waar we in uitblinken. Dat geeft energie en zorgt voor plezier!

Het Kernkwadrant is briljant in haar eenvoud; het legt de nadruk op kernkwaliteiten, onze talenten. Het gaat dus uit van het positieve en legt vervolgens op een speelse manier verbanden met onze valkuilen, uitdagingen en allergieën. Met als eindresultaat een schitterende blik op ons eigen gedrag én dat van anderen. Bovendien geeft het handvatten om met dat gedrag aan de slag te gaan en nieuw gedrag toe te voegen aan onze comfortzone. Met als gevolg dat we zelf effectiever gaan zijn en anderen kunnen coachen dit ook voor elkaar te krijgen.

Het kernkwadrant: een instrument gericht op zelfontwikkeling én een geweldige managementtool in één!

Kernkwadrant

Uitgelegd in vijf minuten

Meer weten over het Kernkwadrant

Bekijk dan deze uitleg!

Vraag nu de workshop Werken met het kernkwadrant aan 👇