De top-3 belangrijkste talenten voor een Mol!
21 januari 2020 
in Blog

De top-3 belangrijkste talenten voor een Mol!

 

Blogpost WIDM

Volgens de trouwe kijkers bij In Good Company.

Jazeker! Het 20ste seizoen van “Wie is de Mol?” is weer begonnen en bij ons op kantoor betekent dat elke maandag verhitte discussies over welk verdacht gedrag we nu weer hebben gezien. Dit programma laat, wat ons betreft, prachtig zien hoe mensen zich gedragen onder druk en hoe ze zich verhouden tot elkaar in een team. Talenten komen naar voren en ook de valkuilen worden duidelijk zichtbaar. Maar, wat maakt een iemand nou een goede Mol? Welke 3 talenten heb je nodig om succesvol te “mollen” en bij wie van de kandidaten zien we deze talenten terug? Hieronder lees je onze top-3:

1. Strategisch

Het vermogen om strategisch na te denken, een aantal stappen vooruit te denken en te anticiperen op wat er nog komen gaat. Dit is een belangrijke kwaliteit voor een Mol, die altijd een paar stappen op anderen voor moet lopen om ze op het verkeerde spoor te brengen. In de eerste aflevering zien we deze kwaliteit bijvoorbeeld terug bij Buddy, die ervoor kiest om te liegen over welke keuze hij gemaakt heeft bij de allereerste opdracht van dit seizoen, “Wijsheid en geluk”. Door te liegen over zijn keuze maakt hij het andere deelnemers moeilijker om vragen over deze opdracht juist te beantwoorden.


Buddy Vedder (25) is acteur, presentator en zanger.

2. Moedig

Een Mol moet op momenten moedig zijn en lef tonen. Het is natuurlijk hartstikke spannend om constant te moeten liegen, en daarnaast zal een mol ook regelmatig acties moeten uitvoeren waarbij hij of zij het risico loopt om betrapt te worden. Hoewel het natuurlijk al van alle kandidaten hartstikke moedig is om mee te doen aan een programma zoals dit, zien we in de eerste aflevering wel, dat met name Nathan lef toont wanneer hij als eerste zijn hand opsteekt om te zien te krijgen of hij wel of niet door is naar de volgende aflevering. Of weet hij het antwoord al?


Nathan Rutjes (36) is trainer/coach bij Sparta Rotterdam en ambassadeur van de Koninklijke Nederlandse Voetbal Bond (KNVB). 
 

3. Sociaal

Wanneer je meedoet aan “Wie is de Mol?” maak je natuurlijk deel uit van een groep mensen die zeer intensief met elkaar optrekt. Het is dus uitermate belangrijk om sociaal vaardig te zijn en makkelijk contact te maken met verschillende personen binnen de groep. Door je sociaal op te stellen zullen mensen je eerder in vertrouwen nemen en informatie met je delen. Daarnaast zijn mensen minder geneigd om anderen te verdenken wanneer ze een vriendschapsband voelen met de ander. Dit talent hebben we in de tweede aflevering gezien bij Rob tijdens de opdracht “Afhaal Chinees”. Rob heeft het ongelofelijk naar zijn zin met Nathan, hun taxichauffeur en de mensen die zij aan de telefoon spreken. In alle gezelligheid wordt er vervolgens helaas geen geld verdiend voor de pot… Mollenstreek?

Rob Dekay (32) is singer-songwriter en maakt eigenzinnige, Nederlandstalige en soulvolle country-pop. 

 

Wij zijn het er nog niet over eens wie dit seizoen de Mol is, maar praten er graag en veel over! Wat zijn volgens jou de belangrijkste talenten voor een Mol?

 

Door: Tessa Leenen 

Over de schrijver
Reactie plaatsen