Wie is de Mol: Onze verdenkingen tot nu toe
04 februari 2020 
in Blog

Wie is de Mol: Onze verdenkingen tot nu toe

 

Wie is de mol? Is de grote vraag die ons, tussen het assessen, coachen en adviseren door, behoorlijk bezig houdt. Het lijkt erop dat de groep dit jaar een beetje op gang moest komen. Langzaam wordt iedereen wat losser en kunnen we tussen de opdrachten door wat meer van de verschillende persoonlijkheden en karakters zien. Dat de mol de opdrachten probeert te saboteren, is duidelijk, maar hoe hij of zij dit doet? En hoe de mol zich op stelt richting de andere deelnemers?

Wat opvalt, is dat Johan er tijdens aflevering 4 weinig zin in lijkt te hebben. Hij leunt een beetje nonchalant tegen een vaas, wat direct geld kost. Bovendien zou hij Buddy - die op dat moment met het zweet op zijn voorhoofd en een been in zijn nek geld aan het binnenslepen is - zomaar uit zijn concentratie kunnen halen. In de tweede opdracht krijgt hij het bijna aan de stok met Leonie. Zij zit duidelijk in zijn allergie met haar behoefte aan informatie, duidelijkheid en structuur. Wat zegt dat over hem? Dat hij zelf een ontzettend creatief en flexibel iemand is, die daar nu eenmaal niet zo goed tegen kan? Of dat hij als mol gefrustreerd is dat de opdracht lijkt te gaan lukken?

Gelukkig is er de altijd vrolijke en energieke Nathan die de sfeer in de groep behoorlijk opzweept. Hij is zó enthousiast en sociaal dat hij nooit de mol zou kunnen zijn. Of is dit juist het perfecte masker? Want hoeveel geld brengt hij nou daadwerkelijk binnen voor de pot? En hoeveel geld zit er eigenlijk in de pot? Dat lijkt Nathan als penningmeester eigenlijk ook niet te weten. Het kiezen voor een groepsvrijstelling is natuurlijk ontzettend aardig. Maar vooral ook duur. En hoe meer mensen in de groep, hoe minder zijn molstreken opvallen.

Géén 500 euro extra voor de pot, besluit ook Rob. Rob verschuilt zichzelf graag achter een lok mysterieus donker haar en een hoed. Misschien heeft hij ook een beetje last van al het daglicht. Mollen zijn graag ‘s nachts actief, wanneer niemand kijkt. Rob heeft het vermogen op te gaan in de massa. Hij is rustig, nuchter en bijna nonchalant: als ik de mol was, zou ik ook een onhandige tuinbroek aantrekken naar een opdracht waar je vooral niks om mag stoten. En daar dan vervolgens een beetje schouderophalend om lachen. We houden je in de gaten Rob!

Genoeg om over na te denken, wij zien alweer uit naar de volgende aflevering zaterdag. We moeten Miljuschka, Buddy, Leonie en Claes ook niet onderschatten. Want die lijken zo lekker in het spelletje te zitten, maar maken soms rare sprongen. Volgende keer meer over hen.

Door: Malissa Voordenburg

Over de schrijver
Reactie plaatsen