Wie is de Mol: De laatste!
12 maart 2020 
in Blog

Wie is de Mol: De laatste!

 

 

WIDM_2

De finale!? Is dat even een domper: dachten we nog minstens 1 zaterdagavond op mollenjacht te kunnen, blijkt afgelopen week ineens al de finale te zijn. Nog even speelde de gedachte dat er dan misschien 2 mollen in het spel waren. Dat zou nog eens een spectaculaire plottwist zijn in seizoen 20! Maar Rik heeft het toch steeds over DE Mol. 1 Mol. Het betekent ook dat dit onze laatste Mol blog van dit seizoen alweer is.

Wat in de laatste aflevering vooral opvalt, is de totale desillusie na het vertrek van Leonie. En vervolgens de massale jacht van bijna alle kandidaten op hun B-Mol: Rob. Hieruit blijkt toch wel weer hoe snel mensen in staat zijn om te schakelen en om te gaan met verandering. Buddy lijkt hierdoor het meest van slag, maar heeft zijn keuze voor zijn “nieuwe mol” Rob toch ook snel gemaakt.

Rob, die mooi publiekelijk door de mand lijkt te vallen bij de opdracht met de Kung-Fu kinderen: hij heeft als enige géén idee welk bedrag het zou moeten zijn. Of wist Nathan wellicht dat hij een cruciale rol ging hebben in de uitkomst van deze opdracht? Wat als hij Buddy en Rob had afgeluisterd en dus wist dat zij het goede antwoord niet hadden? Of kwam het Mol Buddy ontzettend goed uit dat Rob hier naar voren werd geschoven als de verdachte en hield hij daarom wijselijk zijn mond? In dat geval zou Rob de winnaar zijn van WIDM 2020.

Maar wat nou als iedereen ernaast zit? Is het ooit eerder voorgekomen dat een Mol niet ontmaskerd is? Miljuschka weet zich steeds minder verdacht te maken door geregeld geld binnen te halen. Bij de laatste opdracht zelfs € 1.500 euro! -1 voor Mil op de verdachtenlijst. Nathan heeft bovendien in een vorige aflevering de longen uit zijn lijf gefietst om geld binnen te halen voor de groep. Maar daar staan wel een heleboel verdachte situaties tegenover. Had hij wat geloofwaardigheid terug te winnen? Ondanks deze actie is hij onder de kijkers hoofdverdachte nummer 1 sinds Leonie het spel heeft verlaten.

Los van de “follow the money” strategie zijn wij als vak-idioten natuurlijk ook gericht op het gedrag van de kandidaten in het algemeen en wat dit ons kan vertellen. Buddy neemt, zoals Rik scherp opmerkt, altijd meteen de leiding in de groep. Hij is fanatiek, maar zijn valkuil is dat hij te snel wil. Hij denkt het altijd meteen te weten, maar het zou hem als kandidaat helpen om soms iets meer na te denken voor hij handelt. Van Rob wordt regelmatig vergeten dat hij ook nog meedoet. Hij heeft het talent te observeren en lijkt vaak verzonken te zijn in gedachten. Hij kan deze tijd natuurlijk mooi gebruiken om het spel te analyseren, maar hij verdwijnt hierdoor wel naar de achtergrond en geld opleveren doet dat niet. Een prima Mol-tactiek, maar wel een beetje saai.

Miljuschka lijkt soms dwars door mensen heen te kijken. Ze wist bovendien een stevig bondje te sluiten. Mensenkennis en een vleugje tact is wat haar een hele goede kandidaat maakt. Maar ook een enorm goede Mol. Ze kent zichzelf heel goed en weet hoe ze zich moet positioneren om de touwtjes in handen te hebben en tegelijkertijd de schuld van het mislukken van de opdracht buiten zichzelf te leggen. Tot slot kan Nathan in de ogen van de groep echt helemaal niets verkeerd doen. Zijn positivisme en teamspirit lijken geen grenzen te kennen. Maar hoe fantastisch is dat als Mol? Je kan hierin zó erg overdrijven dat geld niet langer belangrijk is en niemand die je dat kwalijk neemt met al je goede intenties…

Dit alles zorgt ervoor dat de meningen bij In Good Company 50/50 verdeeld zijn. Waar we het in ieder geval over eens zijn is dat de Mol dit jaar een man is. Tessa en Yuri verdenken Rob, terwijl Jos en Malissa al weken in de Nathan-tunnel zitten. Wat denk jij ? Laat het vooral weten in de comments!

Door: Malissa Voordenhout Coach Malissa Voordenhout

Over de schrijver
Reactie plaatsen