Andere mensen helpen; dát is wat werk hoort te zijn!
09 januari 2018 
in Blog

Andere mensen helpen; dát is wat werk hoort te zijn!

Sinds 2015 is Jos Meijer gecertificeerd Business Model coach. Hij kwam in aanraking met het Business Model-principe door samen te werken met de Amerikaan Tim Clark. In 2015 bracht Tim Clark het boek Business Model You uit. Daarin wordt de methode van Business Model Canvassing gebruikt om individuen te helpen hun carrière opnieuw uit te vinden. Afgelopen zomer bracht Tim Business Models for Teams uit. Een goede reden om Tim Clark eens op te bellen voor een interview!

Uit het interview blijkt wel dat de boeken van Tim een groot succes zijn onder zijn lezers. Tim wordt inmiddels herkend op straat! Tijdens het interview laat hij weten: “Een tijdje geleden stond ik voor mijn hotel in Amsterdam. Een man kwam naar mij toe en bedankte me. Door het boek te lezen waren zijn ogen geopend. Hij doet nu wat hij het liefst wil doen!”

De Amerikaan heeft meer dan 40 verschillende banen gehad in zijn leven; van glazenwasser tot professor aan de Universiteit in Tokyo. Momenteel geeft hij over de hele wereld trainingen waarin hij het model uit zijn boek toepast. Dit is waar het talent van Clark ligt: kennis overbrengen en mensen inspireren. Tim: “Het voelt zó goed om met mijn werk andere mensen te helpen; dat is wat werk hoort te zijn!”

Tim schreef Business Models for Teams samen met 225 mensen van over de hele wereld. In 2015 kwam een deel van hen, waaronder Jos, bijeen in Amsterdam om een bijdrage te leveren aan de inhoud van het boek. Tim: “De cultuurverschillen waren niet eens zo heel groot. Het was vooral overweldigend om met zoveel slimme mensen in één ruimte samen te werken. De groep kende een mooie balans van observatoren en participanten. Iedereen was erg betrokken en er was veel lol!”

De auteur staat absoluut niet stil en is alweer druk bezig om het leven van weer een nieuwe doelgroep te veranderen. “Ik ben ervan overtuigd dat studenten een soortgelijke methodologie nodig hebben om zich te kunnen ontwikkelen. Studenten hebben nog maar weinig fulltime werkervaring. De methodologie van Business Model You werkt dus anders bij studenten. Met het nieuwe boek wil ik een andere weg in slaan”. Wanneer het boek ‘Business Model Youth’ uitkomt, is nog onbekend, maar Clark heeft beloofd ons de primeur te geven.

Interesse gekregen in coaching volgens de Business Model You methodiek? Neem contact met ons op door een berichtje achter te laten op de website of Social Media óf door te mailen of bellen naar info@ingoodcompany of 0653690506. Vraag naar Jos! ;)

Interesse in het boek Business Models for Teams? In november kwam de Nederlandstalige versie van het boek uit! Een gratis preview is te zien via de volgende link: http://businessmodelyou.us7.list-manage.com/subscribe?u=b1e2a1f594927b5b3775c1cbc&id=35611924ea

Over de schrijver
Reactie plaatsen