Persoonlijk leiderschap training: Hoe jij je dromen waarmaakt!
13 december 2021 
in Blog

Persoonlijk leiderschap training: Hoe jij je dromen waarmaakt!

Ieder mens heeft dromen en doelen. Jij toch ook? Zeker nu het einde van het jaar nadert, is het weer eens tijd om te evalueren waar je nu staat en wat je graag in het nieuwe jaar wil gaan realiseren. Een mooie eerste stap is het volgen van een persoonlijk leiderschap training.

persoonlijk leiderschap training in good company

Heb je er invloed op?

Hoe je leven zich ontvouwt, lijkt soms een aaneenschakeling van toevalligheden. Hoe vaak hoor je op een verjaardag wel niet vallen" ik ben erin gerold". De vraag is natuurlijk of dat klopt. Eigenlijk is het leven een aaneenschakeling van keuzes die je de hele dag door maakt. Dit terwijl er van alles op je pad komt, en die keuzes gaan over hoe je hiermee omgaat. Soms maak je de keuzes bewust, de meeste maak je echter onbewust. Als al die onbewuste keuzes leiden tot het leven wat je nu leeft, dan is het zeker interessant om je eens te verdiepen. Waarin kun je je verdiepen? In hoe dit keuzeproces bij je verloopt en/of dit in je voordeel werkt.

Bedrading

Dat je de hele dag zoveel keuzes onbewust maakt is niet gek. Je brein heeft maar een beperkt vermogen en wil daarom zoveel mogelijk short-cuts aanmaken. Met bijvoorbeeld eerdere ervaringen, emoties, normen en waarden worden er continu van die short-cuts aangelegd. Het geheel van al die weggetjes, in combinatie met je aangeboren karakter en gedragsvoorkeuren, vormt een deel van je onderbewuste. Hoe je “bedraad” bent, bepaalt dus voor een groot deel welke routes in je hoofd je elke dag bewandelt.

bedrading brein persoonlijk leiderschap training

Daarom is verandering zo lastig!

Als zo’n weggetje in je brein er eenmaal is, is het aantrekkelijk het bekende pad vaker te bewandelen. En hoe vaker je dit pad kiest, hoe breder en steviger de weg wordt. Daarom is verandering bijna voor iedereen lastig. Proberen oude patronen te doorbreken gaat gepaard met veel interne weerstand. Denk aan een negatieve gedachte die steeds terugkeert, of telkens weer gedrag vertonen waar je eigenlijk niet blij van wordt. Dit zorgt voor veel weerstand. Je brein houdt er namelijk niet van als het met zorg aangelegde pad, weer wordt weggevaagd.

Toch kunnen oude patronen (of dit nu belemmerende overtuigingen zijn of gewoon onbewuste gedragingen die je niet helpen) je ontzettend in de weg zitten in het bereiken van je doelen. Als je graag beter wil worden in je werk, maar je durft eigenlijk geen terugkoppeling te vragen, omdat dit je in het verleden veel pijn heeft gedaan, wordt dit best lastig. Of als je graag wil afvallen, maar je valt na enkele weken altijd weer terug in je oude patroon, vraag je je misschien af of het ooit gaat lukken.

De weg van en naar persoonlijk leiderschap

Zelf liep ik vaak tegen een muur aan als het aankwam op bedenken wat voor werk ik zou willen doen. Ik wilde graag coach worden en ik dacht dat iedereen dat wel zou willen. Bovendien dacht ik dat ik daar niet genoeg voor zou zijn, er te weinig werk in te vinden was en dat ik dit nooit zou kunnen bereiken zonder een opleiding in de psychologie.

Toch zit ik hier nu vandaag dit blog voor jullie te typen, terwijl ik wacht tot mijn coach kandidaat op de stoep staat. Maar om hier te komen, had ik wel wat oude patronen te doorbreken. Vijf jaar geleden kwam ik voor het eerst in aanraking met persoonlijk leiderschap. Achteraf gezien was dit het startschot van mijn carrière als coach. Ik ging de focus leggen op wat ik wel wilde en op wat ik hiervoor nodig had. Stap voor stap ontvouwde zich nieuwe patronen en wegen, die me hebben gebracht tot waar ik nu sta.

wandelen naar succes persoonlijk leiderschap training

Persoonlijk leiderschap training

Dat In Good Company begin volgend jaar zelf met het geven van persoonlijk leiderschap trainingen start, is dan ook geen toeval. Het is mijn droom om dit als startschot te bieden voor de persoonlijke ontwikkeling van veel mensen. Natuurlijk doe ik dit al in 1-op-1 coaching, maar door met een groep aan de slag te gaan, kan iedere deelnemer nog veel meer bereiken.

Wil je je jouw “bedrading” ook onderzoeken en ben je nieuwsgierig geworden naar wat een persoonlijk leiderschap training bij In Good Company inhoudt? Klik dan hier. De eerste groep is een proefproject groep, waar je voor een uitzonderlijk laag bedrag aan kunt deelnemen. Vol=vol, dus meld je nu aan!

 

Malissa Voordenhout


Door: Malissa Voordenhout

Over de schrijver
Reactie plaatsen