Wie is de Mol: Onze verdenkingen tot nu toe (deel 2)
13 februari 2020 
in Blog

Wie is de Mol: Onze verdenkingen tot nu toe (deel 2)

 

WIDM-3

Een van Tessa’s mollen vloog er afgelopen weekend al weer uit, maar er is dit seizoen nog voldoende verdacht gedrag te benoemen van de andere kandidaten. Vorige week spraken we onze verdenkingen uit over Johan, Nathan en Rob. Maar Miljuschka, Buddy, Leonie en Claes hebben deze 5e aflevering van Wie is de mol? ook weer mollenstreken vertoont die we niet onbesproken kunnen laten.

Miljuschka - WIDMMiljuschka lijkt op het eerste gezicht een ontzettend gedreven kandidaat die alles nauwlettend in de gaten houdt. Tijdens de eerste opdracht is zij op een gegeven moment aan de beurt om Mario te spelen. “Ik weet niet hoe dit moet, ik weet niet hoe dit moet!” roept ze uit. Rob, die als vliegende keep eigenlijk de cirkels van iedereen in de gaten had moeten houden, voelt zich geroepen om bij haar in de buurt te blijven om aanwijzingen te geven. In de dagboekkamer omschrijft Miljuschka het spelletje vervolgens als haar favoriete spelletje. Wist ze even niet meer hoe haar favoriete spelletje ook al weer ging? Of wist ze als mol al lang dat het vooral goed uit zou komen als zo veel mogelijk ogen op de ogenschijnlijk makkelijkste opdracht gericht zouden zijn, terwijl de andere kandidaten door de intensiteit van de andere opdrachten hun cirkel niet zouden zien openen en sluiten?

Buddy - WIDMOok haar geheime bondgenoot Buddy gedraagt zich tijdens de eerste opdracht zeer opvallend. Wanneer hij de rol van vliegende keep heeft, zegt hij: “Laat de vliegende keep op de cirkels letten, de rest is bezig met zijn eigen opdracht.” Vervolgens waarschuwt hij niet wanneer een van de cirkels open gaat en er gewisseld moet worden. Erg slim, als je probeert om anderen te lang in hun cirkel te laten zitten! Om de aandacht van zich af te wenden weet hij na afloop van de opdrachten altijd naar anderen te wijzen. Een super fanatieke kandidaat? Of een keiharde mol, die zich fanatiek opstelt maar behoorlijk wat “onhandige” foutjes maakt waardoor de pot maar niet gevuld raakt.

Leonie - WIDMLeonie zaait al het hele seizoen verwarring door opdrachten verkeerd te interpreteren om vervolgens haar verkeerde interpretatie met een enorme stelligheid op de andere kandidaten over te brengen. Een mooi voorbeeld hiervan is wanneer zij aan de beurt is om vragen te beantwoorden tijdens de eerste opdracht. Ze gaat wanhopig op zoek naar de achternaam van een presentator en geeft dit mee aan de kandidaten die na haar dezelfde opdracht moeten gaan maken. Iedereen gaat krampachtig opzoek naar de naam van de presentator, terwijl de vraag simpelweg was wat er op de eerste afbeelding stond. Briljante mollenstreek die we vaker van Leonie zien. Als je bij Leonie in het team zit, komt het wel erg vaak voor dat er opeens aan het einde van de opdracht toch iets fout blijkt te zijn gegaan.

Claes - WIDMClaes krijgt het voor elkaar om weinig op te vallen in de groep maar dat betekent niet dat hij bij ons van de radar is verdwenen. Hij weet namelijk wel op de juiste momenten paniek te zaaien. Claes heeft de neiging om tijdens opdrachten vooral veel instructies naar andere kandidaten te roepen en deze te blijven herhalen. Tijdens de tweede opdracht lukt het hem en zijn team om maar liefst vijf letters te verzamelen. Dit lijkt misschien geen mollenstreek, tenzij je natuurlijk van te voren weet dat het geld slechts bij één van die letters verstopt ligt. Het is dan heel handig om zo veel mogelijk letters te verzamelen en vervolgens te roepen dat je echt niet meer herinnert welke letter je waar gevonden hebt. Zijn team rent bij het zoeken naar geld als een kip zonder kop rond en brengt uiteindelijk geen geld in de pot. Is Claes nou echt zo gestrest of doet hij maar alsof om zo ook andere kandidaten te verwarren?

Hoe meer wij over Wie is de Mol praten en schrijven, hoe verdachter eigenlijk alle kandidaten worden! Wat is jou opgevallen in de eerste helft van dit seizoen? En wie is volgens jou de Mol? Laat het ons vooral weten in de comments. Volgende keer meer!

Over de schrijver
Reactie plaatsen