Even voorstellen: het kernkwadrant van Jos
19 augustus 2020 
in Blog

Even voorstellen: het kernkwadrant van Jos

Wij stellen ons graag aan je voor!

Wanneer mensen bij ons komen voor een assessment of een coachgesprek, vragen wij van hen om zich open te stellen en leren we in korte tijd veel over elkaar. In onze dienstverlening maken we veel gebruik van het kernkwadrant van Daniel Ofman, een model inzicht te verkrijgen in talenten, valkuilen, uitdagingen en allergieën. Om ons ook alvast een beetje te leren kennen, zullen wij ons de komende tijd aan jullie voorstellen aan de hand van ons eigen kernkwadrant. Bekijk in onderstaande video het kernkwadrant Jos Meijer. Jos is mede-eigenaar en oprichter van In Good Company.

[video width="1920" height="1080" mp4="https://www.ingoodcompany.nl/wp-content/uploads/2020/08/Jos-1920x1080-1.mp4"][/video]

Jos: een pragmatische chaoot

Hallo, mijn naam is Jos en vanaf de oprichting betrokken bij In Good Company. Ik word vaak ingezet voor adviesopdrachten bij onze klanten en samen met Malissa ben ik verantwoordelijk voor het Sterk Teamwerk programma. Mijn kernkwaliteit is mijn pragmatisme. Iets moet nut hebben en problemen zijn er om opgelost te worden. Ik word gedreven door een praktische instelling gekoppeld aan resultaten. Zaken moeten toegevoegde waarde hebben, als ik hier in doorschiet ga ik te snel voor anderen en vergeet ik mensen mee te nemen, ik kan ongeduldig, soms bot, zijn en ook "uit" gaan als iets te lang duurt. Dit betekent ook dat mijn manier van werken niet altijd gestructureerd is, maar wel dat ik een hoog aanpassingsvermogen heb. Ik ben vooral gericht op doen, dus denken, verdieping en geduld zijn mijn uitdagingen. In een sterk bureacratische omgeving word ik redelijk uitgedaagd en zit ook mijn allergie. Besluiteloosheid, te veel leunen op regels, we doen het altijd al zo, en weinig improvisatie vermogen zijn voor mij gedragingen waar ik een aversie tegen heb, en waar volgens Ofman mijn leermeesters zitten. Zo kijk ik er ook tegen aan en lukt het mij ook om te leren van mijn allergie.

Over de schrijver
Reactie plaatsen