Even voorstellen: het kernkwadrant van Malissa
19 augustus 2020 
in Blog

Even voorstellen: het kernkwadrant van Malissa

Wij stellen ons graag aan je voor!

Wanneer mensen bij ons komen voor een assessment of een coachgesprek, vragen wij van hen om zich open te stellen en leren we in korte tijd veel over elkaar. In onze dienstverlening maken we veel gebruik van het kernkwadrant van Daniel Ofman, een model inzicht te verkrijgen in talenten, valkuilen, uitdagingen en allergieën. Om ons ook alvast een beetje te leren kennen, zullen wij ons de komende tijd aan jullie voorstellen aan de hand van ons eigen kernkwadrant. Bekijk in onderstaande video het kernkwadrant van onze medewerker: Jos Meijer

[video width="1920" height="1080" mp4="https://www.ingoodcompany.nl/wp-content/uploads/2020/08/Malissa-1920x1080-1.mp4"][/video]

Malissa: een bescheiden supporter

Hallo, ik ben Malissa. Een van mijn talenten is mijn bescheidenheid. Ik kan makkelijk een stapje terug doen om ruimte te maken voor iemand anders. Dit helpt me in mijn werk, maar ook in persoonlijke relaties, om de ander alle aandacht te geven die hij of zij nodig heeft. Het geeft me de ruimte om goed te luisteren en te analyseren wat er precies aan de hand is. Wanneer ik hierin doorsla, kan ik behoeften van anderen voor die van mezelf laten gaan of teveel naar de achtergrond verdwijnen. Vooral in groepen en in discussies heb ik hier last van. Ik kan mijzelf ontwikkelen door in dat soort situaties mijn uitdaging te oefenen. Ik kan groeien in mijn assertiviteit: het aangeven van mijn grenzen en het uitspreken wat er in me omgaat. Dit kan ik doen door anderen feedback te geven wanneer ze over mijn grenzen gaan en door duidelijk aan te geven wat ik zelf wil en vind.

Over de schrijver
Reactie plaatsen